آثار تربيتي بازي در كودكان
آثار تربیتی بازی در کودکان و درک شخصیت و رفتار کودک یکی از اصلی ترین شیوه های تربیتی مناسب کودکان است که سبب کشف بهتراستعدادها و تمایلات کودکان نیز می شود.روش های متفاوتی برای تربیت کودک وجود دارد که والدین می توانند با آگاهی از آن ها کودکان خود را تربیت کنند و یک روش قطعی و صحیح برای تربیت کودکان وجود ندارد.بازی های مختلف علاوه بر تربیت بدنی ، از تاثیرات تربیتی دیگری برخوردار هستند که در اینجا به چند نمونه از آن ها اشاره میکنیم:
بازی همراه با آموزش راه و روش زندگی فردی : بازی ها وسیله هایی برای رفع نیاز های کودکان هستند استفاده از وسیله های بازی مناسب در تربیت کودکان ،به کودک درس منظم بودن و تربیت درست را میدهد و به کودک یاد میدهد تا برای رسیدن به هدف هایش چگونه نقشه بکشد یاهدف داشته باشد.ت
بازی همراه با آموزش دادن قانون و مقررات : در بازی یکسری قوانین و مقرراتی وجود دارد که کودک ملزم است تا آنها را رعایت کند .پس ناگریز باید تمامی قوانین را انجام دهد تا بتواند به بهترین روش از پس بازی ها بر بیاید.
بازی و آموزش شیوه اجتماعی :بازی ها باعث میشوند تا کودک در رابطه با دیگران به طور صحیح و معقولی رفتارکند و همچنین همکاری در بازی های گروهی را بیاموزد.
بازی به همراه آموزش نقش های اجتماعی برای کودکان :کودکان از راه بازی میتوانند نقش های مختلف را بازی کنند و و با نقش های متعدد در اجتماع آشنایی پیدا کنند این نقش ها عبارتند از : دکتر بازی ،معلم بازی ،کشاورز ،کارگر ،مدیر و…
بازی و اموزش اخلاق به کودک :بازی وسیله خوبی برای یاددادن اخلاق به کودکان است باعث میشود تا ارزش های اخلاقی شکوفتا شوند و مسائل با ابعاد مختلف در پیش چشم کودک قرار گیرند.
جنبه های مفید بازی ها :
آثار تربيتي بازي در كودكان و بررسی آنها از حنبه های مختلف
- از لحاظ جنبه جسمی : فایده بازی مخصوصا در سنین 3تا6 سال که کودک پیش از اینکه ازراه فکر کردن چیزی را بیاموزد ،از راه لمس کردن و مشاهده باعث میشود تا آن را فراگیرد بنابراین بازی های انجام شده برای کودک منشا تکامل و رشد ذهنی و جسمی او خواهد بود
در بازی تمام اعضا کودک در حال فعالیت هستند و این امر زمینه خوبی را برای رشد کودک فراهم میکنند. جنبه روانی و ذهنی :
بازی حس کنجکاوی کودک را شکوفا میکند .قدرت ابتکار و خلاقیت او را به کار می اندازد در بازی ها با برخی از رفتار ها آشنا میشود روح تازه ای گرفته و مقاومت خودرا در برابر مشکلات ایجاد شده بالا میبرد و این کار باعث بالا رفتن اعتماد بنفس او میگردد .بازی شخصیت کودکان را آشکار میسازد و روح و روان کودک را پرورش میدهد.
جنبه عاطفی بازی :
کودکان باتوجه به شرایط پیش آمده رفتارهای مختلف را از خود بروز میدهند که میتوان این رفتار ها را با بازی به حد تعادل رساند بنابراین در این زمینه نیز بازی ها تاثیرات و فیدبک های مناسبی دارند پس بنابراین در نظر داشته باشیم از بهترین و مناسب ترین وسایل در این زمینه استفاده کنیم.زیرا نه تنها کودکان بلکه افراد بالغ و بزرگسالان نیز تحت تاثیر بازی ها قرار میگیرند.
اهميت و ارزش بازي ها
بازی یک محرک و تشویق کننده برای کودکان است .کودکان در هنگام بازی نیازهای خود را به روشی در بازی رفع میکنند و والدین میتوانند رفتارها و عملکرد های کودک را در هنگام بازی شناسایی کنند .شاید والدین نتوانند به طور کلی کودکان و عواطف آن ها را درک کنند اما هم بازی شدن با آن ها و قرار دادن خود در در محیط بازی کودک و هم عقیده و نظر شدن با کودک میتواند تا حدودی زمینه ساز این آشنائیت باشد.
كاربرد و اثرات بازي :
- کودکان در هنگام بازی آنچه را که برایشان مبهم است را پرسیده و رفع میکنند این کار باعث میشود تا بتوانند اطلاعاتی بیش از پیش برای خود کسب کنند.
- در واقع رفتارهای انسان در بزرگسالی همگی انعکاس اموخته هایی است که در دوران کودکی فرا گرفته اند.
- به کمک بازی ها میتوان علایق کودکان را شناسایی کرده و آن ها را در آن زمینه پرورش داد.
- بازی ها برای کودکان شادی می افرینند پس در هنگام بازی میتوان مطالب تفهیمی و مفهومی را به سادگی با آنان کار کرد و یاد داد.
- اصلاح صحیح شخصیت کودک با بازی ، به کمک بازی ها میتوان اختلالات شخصیتی کودکان را دریافته و آنان را اصلاح کردن رفتارهایی مانند کمرویی کودک باعث میشود تا دیگران بتوانند به راحتی از او سو استفاده کنند به همین دلیل رفع کردن آنها کمک بزرگی بر کودکتان است.
شما با استفاده از چه روش هایی موفق به تربیت یا اصلاح تربیت در فرزندتان شده اید لطفا با ما در میان بگذارید نظراتتونو تابتونیم بهترین مطالب رو مناسب با خواسته شما ارائه بدهیم.