“بازی و رابطه آن با رشد کودکان”
بازی چیست ؟
به هرگونه فعالیت جسمی یاذهنی هدفداری که به صورت فردی یاگروهی انجام پذیردوموجب کسب لذت ورفع نیازهای کودک شود را بازی می گویند.
بازی و رشد کودکان ،بازی بهترین وسیله برای رشدو پرورش و شکوفایی تدریجی استعداد های کودکان است . کودکان بدون در نظر گرفتن هدف یا یادگیری خاصی به بازی کردن میپردازند که صرفا از این کار فقط متوجه سرگرمی و لذت بردن از آن هستند .
اما باید والدین و مربی ها با هدف آموزش با کودکان بازی کنند تا بتوانند به مرور زمان با بازی کردن ذهن کودکان را پرورش دهند.
بازی ها جنبه متفاوتی از قبیل (ذهنی و روانی ،عاطفی ، جسمی ) دارند که هر کدام بحث متفاوتی دارد .
میتوان گفت که بازی یکی از بهترین شکل فعالیت کودک به شمار می آید و در زندگی کودک دارای اهمیت زیادی است ارزش بازی برای هرکودک در حال رشد متفاوت است . بازی کاربردی ترین و سازنده ترین جنبه در اخلاق و رفتار کودک دارد دراثر آن به حدی است که بسیاری از کارهای بزرگسالی در واقع انعکاسی از اموخته های ضمن بازی در دوران خردسالی است .
یکی از راه هایی که برای پرورش دادن کودکان به کار میرود شرکت کردن بزرگسالان در بازی های آن ها است .با بازی کردن با کودک و هم بازی شدن با آنها میتوانیم دنیا را از دید آنها ببینیم و به همین خاطر درک کنیم آن ها را و بدین ترتیب با کودک همدلی کنیم .
کودکان آینده سازان جامعه بشریت هستند آنها هستند که در اینده هر کدام دارای شغلی شده و جامعه ما را در دست میگیرند ،افتخارو سربلندی هر ملت به کیفیت رشد و بالندگی کودکان آن سرزمین بستگی دارد.پس باید از سنین خردسالی بکوشیم تا کودکان را به نحو احسن تربیت کنیم زیرا تربیت درست از خردسالی باعث میشود تا کودک به مسیر درست عادت کرده و بهترین راه را نیز در بزرگسالی انتخاب کند باید راه های درست و غلط را به او بیاموزیم تا بتواند قدرت انتخاب داشته باشد.
ارتباط آسان با کودکان و درک کردن آنان لازمه شناخت ما از کودکان است هر چه کودکان و نیازهایشان را بشناسیم بیشتر میتوانیم با آنان ارتباط برقرار کنیم سعی کنید با بازی کردن با آن ها از نیازها و کمبودهایشان آگاهی پیدا کرده و در سنین کودکی آن را تا حد امان رفع کنید زیرا کمبود ها باعث آزار کودک شده و به مرور شخصیتی کناره گیرو افسرده به او میبخشد
بازی برای کودک مانند واکسینه کردن بدن از بیماری هاست ضروری و لازم است یا مثل هوا برای تنفس با بازی کردن هر آنچه که باید کودک میتواند بیاموزد و انها را در بزرگسالی به کار ببرد
بـــــــازی دنیــــــــای کودکــــــــــــــا است ، با دنیـــــــــــای کودکـــــــــــــان بــــــــــــازی نکنید.!
* هدف از انجام بازی چیست ؟
بازی و رشد کودکان در بازيهايي كه انجام مي شود بايد يك يا چند هدف از هدفهاي زير مورد توجه شما قرار گيرد.
- عادت دادن و تربیت كودكان به نظم و تربيت و اطاعت از مقررات
- ايجاد روح مبارزه و رقابت سالم در افراد
- ايجاد نشاط و شادماني دركودكان و سرگرم کردن آنها
- تقويت عضلات و اندامهاي بدن کودک
- تقويت حواس پنجگانه
- تقويت هوش و فکر و حافظه
- آشنا ساختن كودكان به فایده های همكاري و تشريك مساعي
انواع بازي های موثر در رشد کودکان:
عده اي از متخصصان تعليم و تربيت در جهان بازي را به انواع گوناگون تقسيم كرده اند كه عبارتند از :
- بازي هاي گروهي
- بازي هاي دايره اي
- بازي هاي تعليماتي
- بازي هاي تيمي
- بازي هاي امدادي
- بازي هاي ميداني
- بازي هاي تربيت حواس
- بازي هاي آرام
در تقسیم بندی بازی ها در بالا نمیتوان گفت قطعا این موارد هستند بلکه میتوان موارد دیگری را مد نظر گرفت.