توقع کودکان برای رفتار والدین با آن ها
توقع کودکان برای رفتار والدین با آن ها،وقتی شما با کودکان صحبت میکنید و برای اونها فضای امنی رو درست میکنید که بتونند آزادانه خواسته های خود را بیان کنند ،این کار باعث میشود کودک از لحاظ روانی به آرامش برسد و آنچه را که توقع دارد یا نیاز اوست بیان کند .
عده ای از والدین هستند که با توجه به عادات خودشون با کوذک رفتار میکنند و نظرات آن ها را نمی خواهند یا بر این موضوع واقف نیستند حرفی که میزنند تا چه حد در کودکان اثر دارد .
کودکان همه را در یک چشم نمیبینند بلکه با توجه به تجربیات خود و آموخته هایشان انسان ها را به چند دسته تقسیم میکنند و میتوانند با هر کسی در تیپ سنی خودش رفتار کنند مثلابه راحتی میتوانند تشخیص دهند با فرد بزرگسال با احترام و مودبانه صحبت کنند اما اگر با کودک رو به رو بودند چه واکنشی داشته باشند همه اینا بستگی به تربیت و آموخته هایی دارد که والدین سعی کرده اند از اول آن ها را به کودکان بیاموزند .
روحیات کودکان
ممکن است شما فکر کنید همه کودکان به یک اندازه حساس هستند یا به یک اندازه میتوانند تفکر کنند ،اما باید به این نکته توجه کنید هر کودکی با توجه به روحیات و نیاز هایش و تربیتی که اموخته میتواند از خود واکنش و احساسات متفاوتی را بروز نماید . به طور مثال ممکن است در یک مهد کودک چند کودک هم سن وجود داشته باشد اما باید در نظر داشت سن و جنسیت ملاکی برای تطابق روحیات با یکدیگر نیست . شما و منو دیگری همگی به نوعی احساسات متفاوت و خواسته های متفاوتی داریم و کودکان نیز از این موضوع مستثنی نیستند .
شناخت کودکان به وسیله صحبت با آنان
توقع کودکان برای رفتار والدین با آن ها،با کودک خود صحبت کنید یکی از اصلی ترین راه های شناخت هر شخص صحبت کردن با او و شناخت روحیات و احساسات او است شما به وسیله کلام میتوانید توقعات نیاز ها و اعتراضات خود را بیان کنید .
از کودک خود سوال کنید و به پاسخ هایی که می دهد توجه کنید اگر از کودک خود سوال کنید که اگر دوستش به او احمق بگوید او چه کار میکند ؟ ممکن است او سریعا جواب دهد خب من هم در جوابش میگویم خودت احمقی . باز از او سوال بپرسید اگر معلمت تو را احمق خطاب کند چه واکنشی نشان میدهی ؟ خب او میگوید در دلم میگم احمق خودتی اما در ظاهر عکس العملی از خودم نشان نمیدهم . حال از او بپرسید اگر من به تو احمق بگویم تو چه احساسی داری ؟ با کمی تفکر او میگوید به شدت ناراحت میشوم و دلم میشکند .!
در بالا سه فرد متفاوت را با یک جمله امتحان کردیم و کودک هر بار یک جواب قانع کننده ای را به ما داد شما با توجه به این سوال پی بردید که کودک شنا از شما چه توقعاتی دارد و توقع از شما با دیگران بسیار متفاوت است اهمیتی ندارد معلم او یا دوست و همکلاسی اش او را چگونه بشناسند یا خطابش کنند اما اینکه شما نیز مانند آن ها او را خطاب کنید باعث دل شکستن و ناراحتی او می شود .
همه کودکان نسبت به رفتار والدین خود واکنش نشان میدهند و رفتار آن ها روی بچه ها اثرات مثبت و منفی را به جای میگذارد .
تشویق و یا تنبیه و یا بد گویی از کودک باعث رشد یا پسرفت او می شود این شما والدین گرامی هستید که میتوانید با کمک صحبت کردن رفتار ها و احساسات کودکان خود را بشناسید و طوری رفتار کنید که کودک شما آسیب روانی نبیند از قدیم گفته اند :پیشگیری بهتر از درمان است .شما اگر به رفتار های خود توجه کنید و رفتار ی متناسب با احساسات کودکتان داشته باشید باعث می شود تا کودکتان را بهتر در تمامی امور یاری کنید و فرزندی با روان سلامت داشته باشید .
اما اگر برخلاف این موضوع باشد و همه را در یک کفه ترازو بگذارید و همه را یکی وزن کنید باعث پیش آمدن اختلالات روانی در کودکانتان می شوید.